Project Description

Jazzband Crooners Echo, onder leiding van de geweldige souljazz zanger Paul van Kessel, wordt bejubeld door de natuurlijke manier van spelen, de sophisticated, smooth sound, de open arrangementen en de swingende grooves waarmee de jazz standards en pop standards uit de jaren 40, 50 en 60 worden gebracht. Deze ‘crooners’ doen hun naam eer aan en willen niets liever dan delen met hun publiek waar echte muziek om draait!

Reactie klant:

“Iedereen was super enthousiast over de muziek van Paul van Kessel en zijn trio, wat zijn ze goed!!! Het was een super avond en Crooners Echo heeft daar zeker voor een groot deel aan bijgedragen. Veel dank voor de bemiddeling, veel succes en graag tot een volgende keer!”

‘Crooner’ en ‘crooning’: De muziekstijl is bekend van artiesten als Nat King Cole, Ray Charles, Louis Prima, Louis Jordan, Dr John en Professor Longhair, en natuurlijk onze geliefde Louis Armstrong! Dit zijn een paar van de legenden die de betekenis van de term ‘crooning’ hebben gevormd. Crooners Echo, uit Amsterdam, bewondert die ontelbare iconen in de populaire & jazz muziek en doet eer aan deze pure, open vorm van muziek maken en genieten hier dan ook intens van wat goed merkbaar is aan hun performance! Interactie, reactie, improvisatie is wat deze muziek zo levendig maakt en voor een groot publiek toegankelijk. Ze laten uw voeten bewegen, uw tenen wiebelen en uw zorgen vergeten… Hun karakteristieke, vurige stijl van spelen is een combinatie van een verhaal vertellen en een muzikale interpretatie van de all time klassiekers van de jaren veertig, vijftig en zestig. De verrassend goede stem van Paul, met begeleiding van zeer talentvolle musici op piano, contrabas en drums, gecombineerd met die heerlijke groove, zorgen ervoor dat het Crooners Echo Quartet – een super coole band – je laat dansen en genieten!

VIDEO

FOTO’S

EEN GREEP UIT HET REPERTOIRE:

I’ve got you under my skin

Fly me to the moon

Girl from Ipanema

Jungle book

I’ve got you under my skin

Fly me to the moon

Girl from Ipanema

Jungle book

Sing Sing Sing

All of me

My baby just cares for me

Summerwind

My way

Hallelujah I just love her so

Hit the road Jack

Summer Time

Besame Mucho

ANDERE BANDS